Në sallën e konferencërs Islame u shërbyen ushqime me salsa gjaku derri

0

Ministri i brendshëm gjerman si organizator i konferencës islame në Berlin iu shërbeu pjesëmarësve suxhuk derri.

(foto simbolik). Fotoburimi: Imago

Duket si një shaka e keqe por nuk është: Në Konferencën Islame në Berlin, Ministria Federale e Punëve të Brendshme gjermane, siç raportojnë disa media, ata vetëm shërbyen sallam me gjak të bërrë nga derri dhe asnjë alternativë tjetër.

„Me një sjellje të tillë sikur me qenë një elefant në një dyqan porcelani, Seehofer dhe autoriteti i tij kurrë nuk do të arrijnë shumicën e muslimanëve në Gjermani“, u përgjigj reporterja e WDR Tuncay Özdamar në një nga disa tweets mbi këtë temë.

Përveç mishit të derrit, muslimanëve gjithashtu u ndalohet të hanë gjakun e kafshëve. Këtë autoritet përgjegjës e kan të ditur.

Shumica e muslimanëve kanë kuptuar mesazhet e meshehura nga ministria e brendshme gjerman sipas motos: Ne jo-muslimanët nuk ju lejojmë të zgjedhni se çfarë vendosim në tavolinën tonë? Edhe një mesazh bëni bujë në mediat gjermane ku Horst Seehofer tha, se Islami nuk i përket Gjermanisë apo nuk është pjesë e Gjermanisë.

Konferenca e parë Islame Gjermane, gjithashtu Konferenca Gjermane e Islamit ( DIK ) përfaqësonte fillimin e një dialogu afatgjatë midis shtetit gjerman dhe muslimanëve që jetonin në Gjermani. Ajo u iniciua nga ish ministri i brendshëm gjerman Wolfgang Schäuble. Qëllimi i konferencës, sipas Ministrisë së Brendshme, ishte arritja e „një integrimi më të mirë të popullatës myslimane në aspektin e fesë dhe integrimit socio-politik dhe një bashkëjetesë të mirë të të gjithë njerëzve në Gjermani.

Por ky organizim tanimë është zbuluar me agjendën e sajë të vertetë, por flitet mbi islamin por jo me organizatat që përfaqësojnë shumicën e muslimanëve ne gjermani, por me individe te dyshimtë dhe islamofob me emra muslimanësh si p.sh. Seyran Atesh që ka hapur një „xhami“ sekulariste ku gruaja është „imam“ dhe falë xhumanë para meshkujve pa mbulesë, Ahmad Mansour ku nuk le raste nëpër mediat gjerman të prezantoje mllefin e tij kundër muslimanve dhe islamit, Hamed Abdel-Samad është një ksenofob dhe islamofob i përbetum e shumë pjestarë tjerë me të njejtat përmasa ose më keq. Për më shumë, vizitoni faqen ne Wikipedia, me listën e plotë të pjesmarjeve.

Shumica e muslimanëve në Gjermani ndyhen të fyer nga nje organizim i tillë për muslimanët por ma mare pjesë institucionet islame.

Nga ana tjetër, flitet në Spiegel Online, mishi i derrit ishte duke u shërbyer në konferencën e parë islame në vitin 2006. Pra, kjo përvojë nuk duhet të jetë e re për shumicën e pjesëmarrësve.

Albafonika

https://de.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Islamkonferenz