Momenti kur Sulltan Abdulhamidi arrestohet

0

Në këtë protret të rrallë shihet Sulltani Abdul Hamid II me duart në pranga dhe me fytyrë të gjakosur. Këto momente tregojnë vendimin e Parlamentit me 27 prill 1909 për heqjen e Sulltan Abdul Hamidit II me Fetvanë e Shejh Muhamed Ziauddinit dhe duke u vë në kreun e shtetit vellaun i tij Mohammed Rashad. Vendimi u arrit nga deputeti Jehudi Emmanuel Aqraso, Armeniani Aram, Shqiptari Esad Pasha Toptani dhe GjerenraliAref Hikmat.

Sulltani Abdul Hamid II e mori lajmin në mënyrë të qëndrueshme. Ai ishte një njeri i madh. Allahu e shpërbleft me Xhenetin Firdeus.

Haxhi Harun M. Xhaferi

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here