Fjalimi me i shkurter i Shejhut te madh Sufist

0

Fjalimi

Fjalimi me i shkurter i Shejhut te madh Sufist, Imamit te Hanbelive ne Bagdad, Shejkh Abdulkadir Xhejlanit (ose Kejlani k.s.) ne minber:

„Nje kafshate ne barkun e te uriturit eshte me e mire se ndertimi i nje mije xhamive.
Me e vlefshme se sa veshja dhe mbulimi i Qabes.
Veper me e mire se sa e atij qe vullnetarisht i perulet Allahut.
Me e mire se sa e atij qe lufton kunder te pabeseve me shpate te mprehte.
Dhe me e mire se agjerimi i nje epoke ne liri
E nese nje koker gruri zbret ne barkun e te uriturit…
Ajo ka drite si drita e diellit tek ndricon.
Ehh…c’pergezim ka per ate qe ushqen te uriturin“

Pastaj zbriti dhe u priu njerezve ne namaz.

nga: Alban Çuli