Paqja e natës

0

 

 

 

 

 

 

 

 

Paqja e natës

errësirë gjithkund, qetësia dominon,
thith ajrin, duke filluar me emrin e Zotit një.
duart ngjytur, në mes qyellit dhe fytyrës,
ashtu sic e meriton, duaja para fjetjes.

në të djathtë, një yll lart në qyell më vështron,
cudi, moti mbi hamburg ska gjë që ndriçon.
ndal recitimin, heshtja më kaplon,
presion ne gjoks, dikush ma gjëron.

coj dorën e djathtë tek buzët, puthje,
befasisht, lart ne qyell selami po shkoi.
shikimi rotullohej, i tundur, i përzier, drejt yllit,
saher qe e ktheja, sun e mbaj dot.

papritmas vazhdoi, me ato qe persëriten shumë,
thithë ajrin ngadale, bien eshtrat në vend, shpirti në gjumë.

autor i tekstit: Harun M. Xhaferi
naten e xhuma me 12. Maj 2011 ne ora 23:30 (hamburg)

 

(inspiruar nga kur’ani famëlarte dhe dhikri i natës,
posaqërisht nga ato te shtatat qe perseriten shume,
sure Al-Mulk, dhe nga ato te 33, siashtu dhe Ylli që ndriçoi mbi hamburg me 12.05.2011 rreth orës 23:30)