Kryetari shqiptar vs. kryetari evropian

0

Kishte ardh nji gazetar gjermon per t’pergatit nji raport per situaten politike m’Shqipni dhe pyt nji plak qi po kalonte rruges me gamor:
– Xhaxha, pa me tregoni cfare ndryshimi ka mes nje kryetari politik shqiptar dhe nje kryetari politik evropian?
Xhaxhai i pergjigjet:
– Nigjo ktu o cun. Politika osht si halja. Kryetari evropian osht si halet alla frenga. Kur do me e nru i zberthe vidat qi ka dhe e nro pa bo piken e zararit.
Kryetari shqiptar, o cun, osht si halet alla turka. Nuk nrohet pa e prish gjith halen. Dhiti m’te domethon!


[E pershtatur nga arabishtja 28 mars 2016]

Alban Culi