Sulmet terroriste të Zelandës së Re kanë hequr shumë prej akuzave që iu drejtuan Islamit

0

Dr. Abdul Munim Fouad, Profesor i Besimit dhe Filozofisë në Universitetin Al-Azhar, theksoi se çdo fatkeqësi që i’u shkaktohet myslimanëve, mund të sjellë të mirën me të, në përputhje me fjalët e Profetit (paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të):”Çudi me çështjen e Myslimanit, çdo gjë tek ai është Hajr ( e mirë), e kjo nuk ndodh te askush por vetëm te Myslimani”.

Profesori shtoj duke thënë  se sulmet terroriste të Zelandës së Re kanë hequr shumë prej akuzave që iu drejtuan Islamit si një fe e terrorizmit, dhe kjo nuk nënkupton si akuzë ndaj krishterimit apo jehudizmit, dhe se : „Të gjitha fetë janë të pafajshme për gjakderdhje dhe nuk janë përgjegjës për gabimet e vartësve të tyre dhe nuk duhet të gjykohen për gabimet e tyre“.

Kjo erdhi gjatë predikimit të tij të së premtes në xhaminë Al-Azhar, e cila ishte pjesë e temës „Morali Profetëve“.

„Dëshmorët e kësaj masakre i dërguan një mesazh gjithë botës që ky mesazh u shkrua me gjakun e tyre të pastër se feja islame është një fe tolerante dhe kjo tregoj fytyrën e vërtetë të Islamit“, tha ai.

Al Ez’her Al Sherif

Artikulli paraprakFriday sermon on Christchurch
Artikulli tjetërIdetë dhe kuptimet e gabuara mjaftojnë për ta shkatërruar Ummetin
zuhdi_hoxha
Zuhdi Bedri Hajzeri eshte i lindur ne vitin 1984. Pas shkollimit ne Madresen Alauddin ne Prishtine ka perfunduar - Universiteti Al Ez’her në Kajro Egjipt, dega Komentim i Kur’anit. - Në përfundim Master Komentim i Kur’anit në “Universiteti Amerikan i Hapur” Kajro. - Ndjek mësimet Master Shkenca të Sigurisë Universiteti FAMA. - Imam nga viti 2010 në Xhaminë “TAHTALI” në Pejë. - Redaktor në Portalin “ FolTash” kundër ekstremizmit dhe radikalizmit nga viti 2015. - Anëtar i Asociacionit Botëror i të Diplomuarve në Universitetin e Al Ez’herit në Kajro. - Anëtar i Qendrës Evropiane për Studime të Anti Terrorizmit dhe Inteligjencës Gjermani&Holandë. - Anëtar i Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës . - Anëtar i UGA ( Uniteti Global Alban). - Çmimin ndërkombëtar “ Misionar Ndërkombëtar i Paqes” nga Misioni Diplomatik për Paqe dhe Prosperitet, Guvernator Dr.Shefki Hysa (akredituar nga UN, EU, USA, NATO), Akademia Universale e Paqes në Botë nga Kombet Bashkuara Dr. Madhu Krishan President i Universitetit të Kombeve të Bashkuara për Paqen Globale dhe Misioni Diplomatik Amerikan për Paqen Botërore. - Certifikuar në trajnimin me temë: “Siguri Kombëtare “ nga Europe Training Institute ( Drejtor Ekzekutiv Ermal Jauri) dhe Shoqata George C. Marshall Center, Shqiperi ( Kol.Dr. Dritan Demiraj).