Koha e maskarenjve

0


Kompanitë mediatike të propagandës në aksion, pasi ushtria arabo-siriane më 21 gusht 2013 (kinse) kishte përdorur gaz sarin në periferi në jug të Damaskut. Po vazhdojnë deklaratat zyrtare të ndiqen nga artikujt mediatikë.

Kjo mund t’ju marrë vetëm disa sekonda për të vërtetuar falsifikimin (manipulimin): video-inçizimet e masakrës ishin ngarkuar një ditë më parë – para se të ndodhte (rasti), më 20 Gusht në YouTube, në kanalin „Majles Rif“ [1]. Deklarata nga AFP, në (kundër)përgjigje të artikullit tonë të mëparshëm se, në të vërtetë ajo kishte transmetuar me kodin (ang. code) e videos së 21 Gushtit, ky fakt nuk mohohet.

Në Damask nuk është plagosur asnjë kafshë nga gazi, edhe pse një sulm i tillë, që do të kishte shkaktuar vdekjen e mijërave – pas numërimit të fundit nga rebelët që ishin 1279 të vrarë, kafshët dhe zogjtë pa strehë s’janë të përfshirë, kanë shpëtuar.

Më poshtë është një përzgjedhje e pjesëmarrësve në këtë maskaradë.

Laurent Fabius, Ministër i Punëve të Jashtme:
http://www.youtube.com/watch?v=Irt13iOITbI
http://www.youtube.com/watch?v=Irt13iOITbI

http://www.youtube.com/watch?v=Irt13iOITbI

Presidenti i Institutit Ndërkombëtar Republikan (dega republikane e National Endowment for Democracy, organ i Departamentit të Shtetit për veprimet ligjore të CIA-s në shtetin e huaj) [2]
http://www.youtube.com/watch?v=iur2PyI_Ikw
http://www.youtube.com/watch?v=iur2PyI_Ikw

http://www.youtube.com/watch?v=iur2PyI_Ikw

Yuval Steinitz, Ministër i Punëve të Inteligjencës dhe Strategjisë Izraelite:
http://www.youtube.com/watch?v=05nrig1psxM
http://www.youtube.com/watch?v=05nrig1psxM

http://www.youtube.com/watch?v=05nrig1psxM

Ahmed Davutoglu, Ministri turk i Punëve të Jashtme, Guido Westerwelle, Ministër i Federale i Punëve të Jashtme:
http://www.youtube.com/watch?v=vt5wWHFRD9k
http://www.youtube.com/watch?v=vt5wWHFRD9k

http://www.youtube.com/watch?v=vt5wWHFRD9k

Carl Bildt, Ministri suedez i Punëve të Jashtme, dhe William Hague, Sekretari i Jashtëm britanik:
http://www.youtube.com/watch?v=BEy3Sk9OGbI
http://www.youtube.com/watch?v=BEy3Sk9OGbI

http://www.youtube.com/watch?v=BEy3Sk9OGbI

[1] „Gas Sarin në Siri: Një operacion i ri propagandandistik“, Rrjeti Voltaire, 22 Gusht 2013.“
http://www.voltairenet.org/article179896.html
[2] „NED, front ligjor për CIA-n“, nga Thierry Meyssan, Odnako / Rrjeti Voltaire, 6 tetor 2010.“
http://www.voltairenet.org/article166549.html

Përktheu:
Haxhi H a r u n  M.  Xh a f e r i