Thënie nga Aleksandri i Madh

0

alexanderthegreat

I jam borxhli tim eti se më ka dhënë jetën, por i jam borxhli mësuesit tim se më mësoi si të jetoj mirë.

 

Nuk ka asgjë të pamundur për atë që përpiqet.

 

Nga sjellja e secilit, varet fati i të gjithëve

 

Një ushtri delesh e udhëhequr nga 1 luan, është më e rrezikshme se një ushtri luanësh e drejtuar nga një dele.

 

Shikojeni Botën si vendin e të gjithëve, me ligje të përbashkëta dhe le të udhëheqi më i miri. Nuk i ndaj njerëzit mes tyre në bazë të prejardhjes. I vlerësoj vetëm në bazë të një kriteri-  VIRTYTIT!

 

Një mbret nuk vret lajmëtarët!

 

Unë nuk i vjedh fitoret!

 

Do preferoja të shkëlqeja mes të tjerëve në dije,se sa në pushtet dhe dominim.