Shkaku i tragjedisë në Mina – Mekë – Arabi Saudite

0

Të nderuar, të dashurit e mi pse nuk tregohet shkaku i vërtete i tragjedisë se mbytjes së 717 haxhive, tregoni botës se shkaktar është një nga princat e Arabisë Saudite i cili ka shkuar të gjuaj guralecët me mbi 150 truproja dhe me qindra tjerë përcjelljes ngase pjesa ‘VIP’ ku i gjuaj guralecët udhëheqësit ende nuk është rregulluar, kjo ka bërë që për shkaqe “sigurie” të princit mijëra haxhilerëve  i’u ndërrua drejtimi e pastaj ata u ndeshen me haxhit e anës se kundërt e ta shkelin njeri tjetrin.


A thua siç po servohet gabim, paskan hyrë rastësisht haxhit në atë rrugë, ku mbeten mbi 50 mijë polic e pastaj ushtar sauditë, ku mbeten që në mesin e haxhinjëve secili grup e ka pas udhëheqësin që sigurt e njeh gjuhën arabe, kanë ditur të lexojnë rrugët se nga duhet të shkohet, kanë dite të kuptohen, dikush ju tha shkoni andej dhe sigurt kanë qenë disa here në Qabe udhëheqësit e grupeve të
 haxhive.


Nëse Korea e Veriut i ka mashtruar popullin e vet, në lojën e futbollit megjithëse atë botën nuk ka mundur ta mashtroj, edhe ju autoritete atje ne Saudi nëse mundoheni të na mashtroni ne qw nuk jemi atje nw ju themi se ne nuk jemi Kore e Veriut o të marre.
Çka të bëjnë tani dikush u çmend nga thirrësit vehabi në Saudi ia la fajin Zotit, e dikush dreqit, po me se miri gjuaje fajin haxhive tani janë të vdekur ata.

Artikulli paraprakThënie nga Aleksandri i Madh
Artikulli tjetërBittgebete für Studenten und Schüler
zuhdi_hoxha
Zuhdi Bedri Hajzeri eshte i lindur ne vitin 1984. Pas shkollimit ne Madresen Alauddin ne Prishtine ka perfunduar - Universiteti Al Ez’her në Kajro Egjipt, dega Komentim i Kur’anit. - Në përfundim Master Komentim i Kur’anit në “Universiteti Amerikan i Hapur” Kajro. - Ndjek mësimet Master Shkenca të Sigurisë Universiteti FAMA. - Imam nga viti 2010 në Xhaminë “TAHTALI” në Pejë. - Redaktor në Portalin “ FolTash” kundër ekstremizmit dhe radikalizmit nga viti 2015. - Anëtar i Asociacionit Botëror i të Diplomuarve në Universitetin e Al Ez’herit në Kajro. - Anëtar i Qendrës Evropiane për Studime të Anti Terrorizmit dhe Inteligjencës Gjermani&Holandë. - Anëtar i Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës . - Anëtar i UGA ( Uniteti Global Alban). - Çmimin ndërkombëtar “ Misionar Ndërkombëtar i Paqes” nga Misioni Diplomatik për Paqe dhe Prosperitet, Guvernator Dr.Shefki Hysa (akredituar nga UN, EU, USA, NATO), Akademia Universale e Paqes në Botë nga Kombet Bashkuara Dr. Madhu Krishan President i Universitetit të Kombeve të Bashkuara për Paqen Globale dhe Misioni Diplomatik Amerikan për Paqen Botërore. - Certifikuar në trajnimin me temë: “Siguri Kombëtare “ nga Europe Training Institute ( Drejtor Ekzekutiv Ermal Jauri) dhe Shoqata George C. Marshall Center, Shqiperi ( Kol.Dr. Dritan Demiraj).