Kryetari shqiptar vs. kryetari evropian

Kryetari shqiptar vs. kryetari evropian

Kishte ardh nji gazetar gjermon per t’pergatit nji raport per situaten politike m’Shqipni dhe pyt nji plak qi po kalonte rruges me gamor:
– Xhaxha, pa me tregoni cfare ndryshimi ka mes nje kryetari politik shqiptar dhe nje kryetari politik evropian?
Xhaxhai i pergjigjet:
– Nigjo ktu o cun. Politika osht si halja. Kryetari evropian osht si halet alla frenga. Kur do me e nru i zberthe vidat qi ka dhe e nro pa bo piken e zararit.
Kryetari shqiptar, o cun, osht si halet alla turka. Nuk nrohet pa e prish gjith halen. Dhiti m’te domethon!


[E pershtatur nga arabishtja 28 mars 2016]

Alban Culi

Leave a Reply