Lufta në Libi: »Informacione të manipuluar nga NATO«

0
Thierry Meyssan: Gazetarët të cilët marrin pjesë në propagandën e luftës, duhet të marrën pergjegjësi para ligjit, në Voltaire Network, 16 Gusht 2011.
Thierry Meyssan: Gazetarët të cilët marrin pjesë në propagandën e luftës, duhet të marrën pergjegjësi para ligjit, në Voltaire Network, 16 Gusht 2011.

Vetëm gjysma e të gjithë evropianëve janë pas sulmeve perëndimore mbi Libinë. Këto qëndrojne ende prapa NATO-s për shkak të informatave të pasakta dhe të manipuluara. Këtë shkruan Gazetari françez Thierry Meyssan.

Gjatë dy jave qendrimit të tij në Libi, hulumtimi ka treguar se në pretendimet të shumta të perhapur nëper media kundër regjimit te Gaddafit, janë krejtësisht propagandë të pastër, të përhapur dhe shpikur nga NATO për të siguruar justifikimet e tyre për luftën kundër Libisë.

Veçanërisht në shpërndarjen e kësaj propagande zënë pjesë televizionet ndërkombëtare të kanalit Al Jazeera, CNN, BBC dhe France 24, kështu thotë Thierry Meyssan.

Por edhe pas pesë muajve të sulmeve ajrore, aleanca më e madhe ne historinë ushtarake NATO-ja nuk është në gjendje as në pozicion me e zhduk të  deklaruarin nga ana e tyre „tiranin“ Gadafi, thotë Thierry Meyssan.

Gaddafi gëzon mbi 70 % mbështetjen e njerëzve në të gjithë vendin e duke përfshirë edhe rajonet rebele. Lexoni raportin e tërë të gazetarit.

=> http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/geostrategie/thierry-meyssan/kriegspropaganda-libyen-und-das-ende-der-westlichen-illusionen.html

Përshtati Haxhi Haruni

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here