Bittgebete für Studenten und Schüler

Bittgebete für Studenten und Schüler

Vor dem Lernen Allahumme, ich bitte dich darum, dass du mir den Verstand der Propheten und das Gedächnis der Gesandten und der nächsten Engel gibst. Allahumme, lass unsere Zunge von der Erinnerung an dich und unsere Zunge von der Erinnerung an dich und unsere Herzen von der Furcht von dir uns unserer Privatheit von dem Dienst zu dir bewohnt sein, Du bist allem Mächtig. Uns genügt Allah der beste Helfer.

Read More

Ibn Firnas, muslimani që shpiku makinën fluturuese

Një mijë vite para vëllezërve Wright, poeti Islam, astronomi, muzikanti dhe inxhinieri me emrin Abas bin Firnas, tentoi të konstruktoi makinën e parë fluturuese me të cilën njeriu do të ngjitej në hapësirat e ndritshme krahas zogjve. Në vitin 852 sipas Isës a. s. duke u shërbyer me pëlhurën e madhe e formuar me një konstruksion të lashtë, kërceu nga minarja e Xhamisë së Madhe në Kordovë të Spanjës. Mendonte se me anë të rrezeve do të fluturonte sikur zogjtë. Mirëpo nuk pati fat. Pëlhura e ngadalësoi rënien e tij, dhe ky ishte parashutisti i parë në historinë njerëzore. Abbas ibën Firnasi gjatë rënies fitoi disa plagë të vogla. Ky...

BALKANLARDA AMERİKAN DIŞ POLİTİKASI

BALKANLARDA AMERİKAN DIŞ POLİTİKASI Komünizmin düşüşünden bu güne Olsi Jazexhi & Halil İbrahimi İngilizce’den tercüme; Gürkan Biçen   Ağustos 2006 Soğuk savaş periyodu Balkanlarda derin politik fraksiyonlar yarattı. Büyük bir Müslüman nüfusun yaşadığı Arnavutluk ve Eski Yugoslavya’da, I.Dünya Savaşı’nın başlamasından bu yana  bu bölgenin Müslümanları büyük güçlerin onlarla oynayan politikaları sebebiyle birçok zorluk ve varoluşsal tehditle karşılaştılar. Şimdilerde, Amerika dünyanın baskın gücüdür ve onların dış politikaları Müslümanlar ve İslam’la çok fazla ilgilidir. Bu çalışma komünizmin düşüşünden bu güne kadar Arnavutluk, Kosova ve Bosna ile ilgili Amerikan politikalarını genel hatlarıyla / örnekleriyle özetlemeyi amaçlamaktadır. Bu çalışmanın daha detaylı olarak analiz ettiği ülke Güneydoğu Avrupa’nın istatiksel olarak en büyük Müslüman devleti  Arnavutluk’tur….

Read More

Bijës dhe birit tim (Audiobook)

Titulli: Bijës dhe birit tim (Audiobook) Burimi: internetradio Përpunoi dhe përshtati: Haxhi Harun M. Xhaferi Formatet për shkarkim, më mirë ndëgjohet me “Apple iTunes”: Audiobook: http://www.hxh.info/download/Bijes-dhe-birit-tim.m4b Audio mp3: http://www.hxh.info/download/Bijes-dhe-birit-tim.mp3 PDF dokument: http://www.hxh.info/download/Bijes-dhe-birit-tim.pdf Word dokument: http://www.hxh.info/download/Bijes-dhe-birit-tim.doc Kopertina: http://www.hxh.info/download/Bijes-dhe-birit-tim.jpg “Oo Ti, që nuk ke as fillim e as mbarim; këtë vepër e lë në dorën tënde” – Haxhi Haruni

Read More

LUFTA E ÇANAKKALAS -1915

Shkruan: Prof. Savash VELIU – analist Me rëndësi është hidhërimi i madh i Vinston Çerçilit në frontin e luftës nga humbjet e shumta, me ç’rast do të thotë : “Muslimanët nuk janë njerëz, prandaj ata zhdukni”. Me urdhër të tij u përdorën edhe helmet kimike. Pasi Sulltan Abdylhamidi refuzoi të shpërngulet nga Stambolli para aleancës shkatërruese, atëherë hisea ra që turqia të mbrohet nga Çanakkalaja. Në perandorin Otomane vinin gjeneralë të lartë gjermanë si vullnetar lufte. Armada e pestë tokësore osmane iu dha Gjeneralit gjerman për mbrojtjen e gjirit të Çanakkalasë. Kurse, gjermanët fshehurazi Otomanëve, si gest të mirë, ua dhuroi një fregatë luftarake. Ishte ky një komplot gjerman ndaj...